Το «Ερμιόνιο»

Το «Ερμιόνιο»

Το «Ερμιόνιο» είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο κτίριο της Κοζάνης. Σε όλες του τις εποχές εντυπωσίαζε τους φωτογράφους που επισκέπτονταν την πόλη, αλλά και τους ντόπιους, περισσότερο από κάθε άλλο. Το εντυπωσιακό όμως σε αυτή τη φωτογραφία (αγνώστου φωτογράφου) στις αρχές της δεκαετίας του 1960 είναι το σημείο λήψης. Έχεις την αίσθηση ότι είναι φωτογραφημένο από drone όπως και όλη η περιοχή με το 3ο-4ο Δημοτικό από πίσω. Και αμέσως σκέφτεσαι: τι προσπάθειες έκαναν τελικά και τι μεθόδους επινοούσαν οι φωτογράφοι σε όλες τις εποχές για να πετύχουν αυτό το κάτι, το διαφορετικό. Στην κορυφή του καμπαναριού σκαρφάλωσε ο φωτογράφος για την τέλεια λήψη!

Κλείνοντας: Στις μέρες μας το Έρμιόνιο παραμένει ένα κτίριο κόσμημα, πραγματικό στολίδι για την πόλη, διανύοντας μία από τις πιο λαμπρές περιόδους στην ιστορία του.
Δια εμέ: Είμαι κάπως ευτυχής για το νέο απόκτημα της συλλογής μου και με μεγάλη χαρά θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμη μικρό λιθαράκι στην τοπική μας ιστορία κι ένα διάλειμμα αναδρομής από το σήμερα.
Συνεχίζουμε!!

SHARE IT:

Leave a Reply